Frirum til fordybelse

Frirum: BDSC_0606_edited-1_redigerad-1øgely og skoven, den ligger i, er i sig selv et frirum.

Et frirum fra byen, fra jag og de mange lyde der hører til i en storby.

I Bøgely er der højt til himlen og på selv mørke dage føles livet lettere, når der er udsigt til træer og horisont. Det at komme ud i naturen og mærke luften, vinden og vejret giver mulighed for at slippe nogle af de bekymringer, man kan have derhjemme. Det er samtidig her pædagogerne har mulighed for at tale med børnene om det der ind i mellem trykker, når livet bliver svært. Et børnehavebarn går gennem mange fysiske og mentale udviklingstrin på ganske få år. Det er ikke det hele der sker samtidig. Derfor kan der opstå konflikter, når barnet vil selv, men måske ikke helt formår det. Når der ikke er tid til konflikten om hvilket tøj barnet skal have på og så videre.

Fordybelse: Vi arbejder også med fordybelse forstået som den kreative pause. Det at få tid til at tænke, mærke og bare være. Det er der kreativiteten skabes.

Indendørs arbejder vi med at skabe rum i rummene, således at man ikke bliver forstyrret i den aktivitet, man foretrækker. Derfor er rummene indrettet, således at børnene har mulighed for at deltage i de aktiviteter, de har mest lyst til at deltage i. Det gør vi ved at skabe små nicher, hvor man kan fordybe sig i en legeaktivitet.

Vi arbejder med at trække naturen ind i rummene, fordi naturen påvirker os med al sin storhed og ro. Det gør vi ved at bruge farver på væggene, der er tæt forbundet med naturen, ligesom vi til stadighed arbejder med billeder, vi selv tager i den natur, der omgiver os. Vi bruger disse billeder til at være medskabende i den fordybelse, vi gerne vil give børnene. Også når de er inde.