Frirum til fordybelse

Frirum: BDSC_0606_edited-1_redigerad-1øgely og skoven, den ligger i, er i sig selv et frirum med højt til loftet. I Bøgely giver vi plads til at børnene selv kan gå på opdagelse og udforske naturen på egen hånd, uden at skulle være i selskab med en voksen. De kan selv finde et fredeligt sted på legepladsen eller i bagskoven til ro og sociale relationer uden forstyrrelser. I skoven giver vi dem lov til at undersøge naturen lidt væk fra resten af gruppen og komme tilbage med deres fund. Selv om vi giver børnene denne mulighed for at være sig selv, er børnene altid under opsyn af pædagogerne.

Fordybelse: Vi arbejder også med fordybelse forstået som den kreative pause. Det at få tid til at tænke, mærke og bare være. Det er der kreativiteten skabes.

Indendørs arbejder vi med at skabe rum i rummene, således at man ikke bliver forstyrret i den aktivitet eller leg, man foretrækker. Derfor er rummene indrettet, således at børnene har mulighed for at deltage i de aktiviteter, de har mest lyst til at deltage i. Det gør vi ved at skabe små nicher, hvor man kan fordybe sig i en legeaktivitet.

Vi arbejder med at trække naturen ind i rummene, fordi naturen påvirker os med al sin storhed og ro. Det gør vi ved at bruge farver på væggene, der er tæt forbundet med naturen, ligesom vi til stadighed arbejder med billeder, vi selv tager i den natur, der omgiver os. Vi bruger disse billeder til at være medskabende i den fordybelse, vi gerne vil give børnene. Også når de er inde.